MULTIPOINT HEADSET?

Hallottuk már a MULTIPOINT szót, de mit is jelent a bluetooth headset világában??

“A multipoint leegyszerűsítve 2 mobiltelefon egy headsettel …”

Multipoint?

A Multipoint egy viszonylag friss fejlesztés a Bluetooth technológiában. Lényege, hogy segítségével egy headsetet egyszerre két eszközhöz (telefonhoz, számítógéphez) is hozzá tudjuk kapcsolni. Az ebből adódó előnyök egyértelműek: ha bejövő hívás jön, nem számít, hogy melyik hangforrásból érkezik, könnyedén fel tudjuk venni, nem kell állandóan cserélgetnünk a headsetet.

Mindegyik ugyanúgy működik?

Sajnos nem: az egyes multipoint megoldások más-más módon működnek. Mivel az összes létező headsetet sajnos nem tudjuk letesztelni, konkrétumokat nem írnék, pár dolgot viszont kiemelnék. A Motorola HX1 (az egyik legfeljettebb headset, amelyik létezik) például bemondja, hogy melyik telefonról érkezik a hívás (phone one és phone two, értelemszerűen az az első, amelyik előbb lett csatlakoztatva), de volt olyan headset is (Icon7 VOX Performa), amelyik nem igazán tudott egyszerre két headsettel működni, ha az egyiken hívás érkezett, a másik Bluetooth kapcsolatot eldobta, majd a hívás befejeztével újra felvette.

Multipoint headsetem van, mégsem működik, miért?

Azért, mert a legtöbb headsetnél a Multipoint mód alapértelmezetten ki van kapcsolva, aktiválni kell.

Ez pár gomb együttes lenyomását jelenti, a pontos módszer a headset kézikönyvéből olvasható el.

Hogyan párosítok?

A párosítási folyamatot kétszer kell eljátszani: a headsetet párosítási üzemmódba rakjuk, párosítjuk az első telefonnak, kikapcsoljuk, megint párosítási üzemmódba rakjuk, párosítjuk a második telefonnal, kikapcsoljuk, bekapcsoljuk normálisan, majd mindkét telefonnal csatlakoztatunk rá. De csak akkor, ha a Multipoint módot bekapcsoltuk.

A Nokia sikerrel használja a multipoint funkciót a két kiemelt headset típusban.

A Nokia Bluetooth headset választékában nincs túl sok mivel az igén sem olyan nagy, de létezik emiatt a Nokia bluetooth headset több típusában is megvan.

A Nokia MULTIPOINT headset ismertebb darabjai:

A kitolható dupla fülkampós és mini usb kábellel tölthető népszerű headsetje a Nokia bh904 bluetooth headset.

A Nokia BH904 bluetooth headset avagy a “NAGYOKOS” nem csak multipoint tudásáról hírhedt, de nagyon fejlett a zajszűrés és a kitolható mikrofonnal a beszéd még tisztábban hallható a vonal másik végén….

DSP rendszer
Fejlett háttérzaj szűrés
Ergonómikus forma

NOKIA BH904 Bluetooth headset

Nokia BH904 bluetooth headset MULTIPOINT
Nokia BH904 bluetooth headset MULTIPOINT

NOKIA BH607 Bluetooth headset

A Nokia MULTIPOINT bluetooth headset válaszék másik korábban nagy sikert arató fülre akasztható és ráadásul nagyon kényelmes viseletet biztosító tagja a BH607 bluetooth headset, amely fejlett és avatalanok számára meglepően nagy tudással bír.

Nokia BH607 Bluetooth headset MULTIPOINT
Nokia BH607 Bluetooth headset MULTIPOINT